Czterotygodniowy staż dla hotelarzy w Labranda Riviera Resort & Spa na Malcie powoli dobiega końca.
Każdy z nas zdobył wiele przydatnych doświadczeń zarówno podczas pracy w restauracji, jak i przy "housekeeping’u". W czasie całego stażu ściśle współpracowaliśmy z przydzielonymi nam maltańskimi opiekunami i trzeba przyznać, że otoczeni zostaliśmy życzliwą, profesjonalną uwagą oraz przyjazną i wyrozumiałą atmosferą.
We wtorek ostatniego tygodnia praktyk odbyło się oficjalne wręczenie nam certyfikatów przez prezesa organizacji przyjmującej w obecności kierownictwa resortu. Spotkanie miało charakter małej uroczystości, na którą przygotowaliśmy krótką prezentację naszej szkoły i miasta, opowiedzieliśmy o naszym kraju oraz mogliśmy się wykazać znajomością języka maltańskiego, śpiewając tradycyjną ludową piosenkę. Wygłosiliśmy również w tym języku podziękowanie za opiekę oraz gościnność podczas stażu, a na zakończenie zostaliśmy zaproszeni na wspólną kolację z kierownictwem hotelu. Tym razem (chociaż raz!!!) to my byliśmy obsługiwani i mogliśmy poczuć się jak honorowi goście.
Wcześniej jednak na kolację przygotowaliśmy stół z typowo polskimi przekąskami i słodyczami, które znalazły uznanie wśród Maltańczyków.
Bardzo się cieszymy, że mogliśmy spędzić ten staż na Malcie. Pozostanie on dla nas niezapomnianym nie tylko ze względu na doświadczenie zawodowe i językowe, wiele godzin spędzonych na nakrywaniu stołów i ich uprzątaniu, ścieleniu łóżek i układaniu ręczników, ale również z powodu uroku malowniczych plaż i plenerów.
Dziękujemy także naszym nauczycielom za opiekę podczas praktyk oraz wspólnie spędzony czas wolny. A tymczasem pozostały nam dwa ostatnie dni pracy upływające jednak wśród słonecznych chwil, które staramy się w przerwach maksymalnie wykorzystywać.
Gorąco pozdrawiamy z Malty 😊
Hotelarze ZSO-T
Czytaj więcej....